Læse-Camp

Mandag den 20. juli mødte 12 spændte børn op på Læse-Camp. Børn som kom fra 3 forskellige skoler – alle enten 9 eller 10 år. Madrasser, dyner, bamser, tøj og sko blev fyldt ind i det store telt, som vi har fået midler til via Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, Silkeborg Kommune. Stemningen var god og forventningerne høje. Vi fik besøg af Midtjyllands Avis – se under presse. Artiklen rammer helt præcist det som jeg gerne ville have ud af en Læse-Camp, nemlig at børnene ville møde nye venskaber på tværs af skoler i Silkeborg Kommune, at børnene ville møde ny litteratur, at børnene ville få læst en hel masse, at børnene ville få tid til bare at være og at de ville få en god oplevelse. Alt dette blev indfriet til fulde ifølge børnenes evaluering, og alle var enige om, at de gerne ville være med næste gang igen.
 
Vi var på besøg på Silkeborg Bibliotek, hvor Katrine gav os en book-talk. Hun fortalte om nye bøger og viste nye bøger frem. Børnene fik lov til at låne bøger og lege lidt på biblioteket. Vi tog bybussen frem og tilbage.
Der blev spist masser af rugbrød til frokost, med dejlig spegepølse fra vores lokale slagter Tommys kødsalg.  Efter frokosten blev der læst og kigget på de bogdonationer vi har fået fra forskellige forlag. Det er Forlaget Turbine, Gads Børnebøger, Straarup og Co, Forlaget Elysion, Alinea, Gyldendal og Dansklærerforeningen som alle har støttet os med bøger. Vi har modtaget så mange skønne bøger, og alle deltagerne fik 2 bøger med hjem. Resten af bøgerne vil blive bogdonationer til deltagerne ved de næste Læse-Camps som vi vil afvikle. Kids Cool Shop havde doneret nogle Plus-Plus brikker, som børnene fik samlet inden de skulle børste tænder.
 
Det blev ikke til mange timers søvn – heller ikke til Lejr-chefen 🙂
 
Tirsdagens program bød på samtale om godnathistorien, hvad kunne vi lære af den historie. Derefter skulle børnene udføre forskellige læseordrer. Som I kan se på nogle af billederne blev der læst på mange måder. Børnene opdagede slet ikke at de læste i over en time – faktisk læste de i 80 minutter. Tiden fløj afsted, alle kunne være med, da udvalget af bøger var på 4 niveauer. De fleste af børnene fik læst 65 bøger på forskellige måder. Hvert 5. minut trak de en ny læseordre (måde at læse på). Det kunne være læs på et ben, læs imens du går baglæns, råb yes hver gang du har læst en sætning eller klap hver gang du læser et ord som begynder med H. Børnene var ivrige og fik læst super meget. De bøger som jeg i denne omgang brugte kom alle fra Forlaget Pøhler (www.poehler.dk)
 – nemlig Solstrålebøgerne, som er udgivet på 4 niveauer.
 
Vi fik besøg fra forlaget Alkalær, hvor Eag og Anne formåede at læse en eventyrbog om navneord, tillægsord og udsagnsord, og hvor alle børnene fandt mening i de tre ordklasser. Eag og Anne havde bøger med til læseklubbben og plakater.
 
Vi er meget ydmyge og fyldt med taknemmelighed over den store opbakning vi har fået fra forlag, avisen og Silkeborg Kommune.
 
Den store succes skal helt bestemt gentages, og jeg er allerede i gang med at udvikle nye ideer. Så glæd jer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.